GINOP-1.2.8-20-2020-00332

Pályázat adatai

Pályázat címe: Technológiafejlesztés a Dinett Kft-nél
Pályázat azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00332
Kedvezményezett neve: DINETT Építőipari és Kereskedelmi Kft.
Projekt tervezett összköltsége: 36 650 000 Ft
Európai Uniós támogatás összege: 25 500 000 Ft

A pályázó a jelen projekt keretében beszerzésre kerülő Bobcat E85 midikotrógép gumihevederes kompakt rakodógépet egy újabb építőipari szegmens megcélzása miatt tervezi beszerezni, így kisebb közműépítési projektek kivitelezésében tud részt venni. A Pályázó fő profilja szerint nagyobb mélyépítési munkákban, út-, autópálya építésben és közműkiváltásokban dolgozott ezidáig.
A beszerzendő gép speciális a munkagépek kategóriájában, mert gumihevederes kialakítású, ami azt jelenti, hogy egyszerre tud az szilárd burkolatú felületeken (aszfalt, beton) és a felbontott burkolatú munkaterületeken közlekedni és munkát végezni. Ezen kívül számos kiegészítő szerelhető fel rá, ami miatt 1 munkagép 4 féle feladatot képes ellátni, így gazdaságos az üzemeltetése, és nem kell több gépet felvonultatni a munkaterületre. Kis helyet foglal el, így a szűkebb, kedvezőtlenebb adottságú munkaterületeken is kiválóan lehet vele dolgozni. A Pályázó gépparkja elavult, fejlesztésre szorul, a beszerezni kívánt eszköz EURO6-os motorral szerelt, így környezetbarát módon, kisebb károsanyag kibocsájtással valósul meg a Dinett Kft. technológiafejlesztése.
Az új tevékenység beindításával a kisebb megrendelők, akár magánszemélyek, építkezők igényeit is ki tudják szolgálni, akiket nem érintett a járványhelyzet, így a megrendelésállomány ki tud alakulni. Ezáltal a cég által foglalkoztatott létszámot meg tudja tartani, sőt tervezi ennek bővítését is.

GINOP-2.1.7-15-2016-00097

Pályázat adatai

Pályázat címe: "RubCon" Építőanyag termékfejlesztés és prototípusfejlesztés hulladékfelhasználással a Dinett Kft-nél
Pályázat azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-00097
Kedvezményezett neve: DINETT Építőipari és Kereskedelmi Kft.
Projekt tervezett összköltsége: 186 270 000 Ft
Európai Uniós támogatás összege: 119 738 000 Ft

Jelen pályázat célja termék- és prototípus fejlesztés, azaz egy új építési anyag -RubCon néven- létrehozása hulladékok felhasználásából.
A hulladékok fajtái: építési betontörmelék és használt gumiabroncs őrlemény. A Pályázó az építőipar ezen területen széles körű ismeretekkel és tapasztalattal rendelkezik, ebből adódóan képes a jelen projekt tárgyát képező új termék létrehozására és értékesítésére. A pályázat elsődleges célja egy új építési anyagot létrehozni, és ehhez egy termékpalettát kialakítani. A tervek szerint, kihasználva mindkét hulladék kedvező tulajdonságait, létrejöhet egy olyan hangszigetelő, zajcsökkentő, hőszigetelő, ütéscsillapító betontermék, melyet az útépítésnél, valamint autópályák elválasztó falaként, vagy előregyártott hangszigetelő fal elemként tud forgalmazni a pályázó.
A pályázat tartalma egy kísérleti kutatás-fejlesztés a Miskolci Egyetem Anyagtudományi Kar Kerámia- és Polimermérnöki Intézettel, majd a kísérleti fejlesztés eredményeképpen létrejövő mixtúrák próbagyártása és tesztelése a projekt keretében megvásárolt mobil Betonkeverővel.